2013. március 28., csütörtök

bringa

Kissé aggódva figyelem az időjárásjelentést, mit ígérnek a jövő hétre. Természetesnek tűnt, hogy áprilistól nem kell bérletet kérnem, hiszen akkor már egészen biztosan bringával járok én is munkába és úgy általában mindenhová. P már néhány hete, bármi is esik felülről, két keréken közlekedik (és még élvezi is a hóban tekerést). Én sajnos nem vagyok ilyen bátor és kifejezetten bosszant is ez a furcsa időjárás.
Néhány éve kezdtük el a mindenhová bringával járást. Legyen szó munkába menetelről, bevásárlásról, családi ebédekről a város másik végén, esti kiruccanásokról, éjszakába nyúló találkozásokról nyáron, bármiről. Egyértelmű, hogy felpattanunk a bringára. Ad egy nagy szabadságot, örömöt, és sokszor gyorsaságot is, amivel se a séta, se az autózás, se a bkv nem versenyképes.
Bringán ülve gyönyörű a város. Akármikor áthajtunk valamelyik belvárosi Duna-hídon, boldog vagyok, hogy ebben a városban élhetek. A Lánchíd tele van turistákkal, akik azért utaztak ide, hogy bejárják ezt a helyet, a Margit-hídon futók és mozogni vágyók sokasága, a Szabadság-hídon emellett kényelmesen el is lehet férni csengőzés nélkül is.. 
Igen, van még mit tanulnia a bringás társadalomnak a szabályosan közlekedésről. Tudom, hogy rengeteg autóst és gyalogost idegesít az ilyen fajta közlekedés, de mi ezt választottuk, ezt űzzük és próbáljuk kultúráltan űzni. :)
Szóval akkor jövő héten! Már bizsereg a lábam!
2 megjegyzés:

  1. ahhhhh ezzel a bejegyzéssel most teljesen meghatottál. nagyon hiányzik a pesti bringázás... bár itt németbe talán egyszerübb is, de azért BP az BP :)de nekünk is holnapig érvényes a szemeszter bérletünk is mi is azt a döntés hoztuk, bármi van, áprilistól csak bringa :)

    VálaszTörlés
  2. én Bécsben lakom, akkor kezdtem elmagaménak érezni a várost, mióta bringával járok mindenhová (vagyis most pont nem, de ez másik sztori) (imádnám Bp-n is, de hát így alakult) élhetőbb, emberközelibb, szabadabb érzés (és ha néha villamosra várok, fel is háborít, h bicajjal rég félúton lennék :))

    Kínában viszont vettem egy bélelt kesztyűszerűséget, amit ők a kormányra húznak, cudar időben nagyon praktikus (oldalt két lyuk van, hogy a fékkart is bele lehessen húzni). nagyban megnöveli a havazásban való bringázáshoz a kedvet :)

    NH-né, mostanában idetévedt olvasótok

    VálaszTörlés