2012. december 20., csütörtök

fa

Sosem volt még közös karácsonyfánk. Az elmúlt években az ünnep nagy részét nem is otthon töltöttük, hanem a családjainknál itt-ott. Feleslegesnek tűnt fát venni aztán kidobni úgy, hogy alig néhány napig látjuk. 
De az idei év más. Szentestén mi látjuk vendégül a G családot, lesz nagy nyüzsgés és egy igazi karácsonyhoz - ha nem is elengedhetetlen kellék - hozzátartozik a fa is. Így felkerekedtünk hogy válasszunk egy magas példányt. Legalább fél órát tanakodtunk a hidegben, de aztán ráakadtunk egy számkivetett példányra. Csodás színe van, vastag, erős tűlevelei és néhány kisebb hibája, amitől nekem olyan igazi erdei darab lesz. Nem is sokáig száműztük a bringatárolónkba, tegnap délelőtt fel is díszítettük, hogy estére, mire a barátaink átjönnek, már ott pompázzon a sarokban. És olyannyira sikerült hibás, sérült, leértékelt darabot vennünk, hogy volt, aki műfenyőnek nézte.. Tényleg gyönyörű. 
Az "uralkodó" színek az arany, szalma, szürke és piros. A két kis dísz pedig, ami az idei karácsonyra fog évek múlva is emlékeztetni, a P és J betűs filcdíszek.

3 megjegyzés: