2012. január 15., vasárnap

költözés

Több részletben tudtuk le a költözést. Ugyanis az albérletből ki "kellett" költöznünk december 10-én. A főbérlőink (egy nagyon kedves idős házaspár) persze felajánlotta, hogy maradjunk ameddig szükséges, a következő bérlőt csak akkor engedik költözni, mikor mi már be tudunk költözni a saját lakásunkba, de mi végül úgy döntöttünk, hogy a korábban megbeszélteknek megfelelően kiköltözünk, akkor is, ha még nem tudunk a sajátunkba menni. A lakást ugyanis seperc alatt kivette egy másik páros - hát igen, elég jó kis lakásban lakhattunk 3 évig.. és nekik sürgős volt a költözés.
Egy napon költöztünk mi ki és ők be. Hálás köszönet D+AM, T és Cs barátainknak, akik kitartóan hordák velünk a dobozokat és segítettek kiegyensúlyozni a kanapénkat az erkélyen keresztül.
Szüleim fogadtak bennünket bő két hétre magukhoz. Ugyan furcsa volt külön szobában aludni P-tól, de hálásak vagyunk a fűtött lakásért, finom vacsorákért és a jó szóért, gondoskodásért.
A cuccaink is több különböző helyen voltak: egy nagyon kedves szomszéd-barátnál, aki éppen nem lakott otthon és megengedte, hogy teleszórjuk dobozokkal a lakását. Aztán szüleim garázsában és a lakásban. Végülis egy házon belül volt minden és a pakolással sem volt különösebb baj, kicsit többet kellett lépcsőzni mintha egy körben tudtunk volna költözni, de így alakult.
A két hét alatt a lakásban még a festés száradt illetve a padlót kellett több körben lelakkozni. Valójában a padló volt a fő költözést késleltető probléma, mert ha a padlóra nem lehet pakolni, akkor igen nehéz beköltözni valahova.. P. némi tanakodás és utánajárás után kézzel csiszolta fel a padlót és több rétegben átkente betonlakkal (újfent köszönet T+N-nak, akik míg mi egy esküvőn voltunk egy hétvégén, besegítettek ebben a lépésben!!). Lett némi loft jellege a padlónak. Nem egy homogén tükörfényes eredményt kaptunk, hanem egy foltos valamit, de őszintén szólva marha jó lett és a kosz is kevésbé látszik meg rajta.
Végül Karácsony előtt néhány nappal egy újabb kedves barátunk segítségével (és Transporterével), családi támogatással a cuccok jórészért áthordtuk a lakásba. Emlékszem, hogy az eső is eleredt, hűvös volt és a parkolás is igen nehézkes volt, de annyi segítő kezet kaptunk, hogy egy este alatt valahogy csak sikerült telezúdítani a szobákat.
Sok fotóra nem futotta közben, de azért a nap végéről csak van néhány emlékkép.
--- 2011.12.21 ---

2 megjegyzés:

  1. Hogy is mondja a Zsoltáros? Milyen tuti jó a tesókkal egységben (l)enni, oda küldi áldását az Úr is - na jó kissé szabad-fordításban... de akkor is ez jutott eszembe a beköltözéseteket olvasva :)

    VálaszTörlés
  2. mit keres Palón a zoknim? :D :D :D

    VálaszTörlés