2011. december 13., kedd

göröngy

A gipszestrich egy nap alatt megszilárdul. Vízszintes, gyönyörű és sima felületet ad. Valahogy így kell elképzelni, ahogy az alábbi képen látható. Szép, nem? Ugyan a színe még mindig nem szürke, ezzel tudjuk, hogy meg kell békülnünk és tényleg nem gond lefesteni, ha úgy akarjuk.
Néhol pici légbuborékok helye látszódik, de amúgy tényleg sima és teljesen vízszintes. Furcsa látni az ajtókat és ablakokat, mert ahogy azt már korábban megtudtuk a szintezés során, a ház dől kifele és így az ajtófélfák nem függőlegesek. Ez a totál vízsszintes padló kiadja az ilyen apró hibákat, de egy 100 éves háznál ez benne van a pakliban és valójában nem is zavar. Sokkal fontosabb nekünk a lakás régi jellege, a fa ajtók, ablakok és a nagy belmagasság a tágas terekkel.
A felszínen néhol halványan kirajzolódik valami, ez sem zavar különösebben. Viszont annál inkább egy otromba és az egyik legforgalmasabb és legszembetűnőbb helyen éktelenkedő göröngyhalmaz a konyha és nappali átjáró környezetében. El nem tudjuk képzelni itt vajon mi történhetett, de a padlónk csúnya és egyáltalán nem emlékeztet egy homogán, sima és szép felületre..
Telefonálások sorozata kezdődik, a gipsz pedig ontja magából a párát szilárdulás közben.
--- 2011.11.18-19. ---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése