2011. december 11., vasárnap

gipszestrich

Ahol a bonyodalmak kezdődtek.
Várakozásainkat felülmúlóan az ezt megelőző munkák nagyobb nehézségek nélkül lezajlódtak. Valahogy minden klappolt, a hosszú előkészületeket és a szakemberek kiválasztását úgy tűnt, hogy jól megoldottuk, mindenki tisztességes és jó munkát végzett. Bár feszített volt a tempó és nagyon fárasztó, a dolgok haladtak előre és ez örömmel töltött el, bármikor átmentem és láttam a változásokat.
Hétfő reggel kaptunk egy telefont a padló kivitelezőjétől, hogy a cég, ahonnan az alapanyagokat rendelte, nem tudja kiszolgálni és holnap tud csak jönni a megbeszélt aznap helyett. Azért volt ez kissé furcsa, mert a céggel korábban elég sokat beszélt P., mert nem egy szokványos dologra készültünk - lakásba látszó gipsestrich anyagot nem nagyon szoktak alkalmazni, nekünk mégis ez volt a vágyunk, hogy egy nyers betonpadlónk legyen. Ők megörültek és kiemelt projektként kívánták kezelni a dolgot...
A keddi nap az előkészületekkel telt. Munkaeszközök szabályos kiterítése, fóliázás stb. Sajnos ez annyira sok időt elvitt, hogy már közeledett a sötétedés ideje és emiatt az amúgy egy naposra ígért, nagyon gyors munkát megintcsak el kellett halasztani egy nappal.
Szerdán sikerült aztán a nagy akció, a gipszestrich elterült a lakásban. Félelmetes volt este a képeket végignézni, ahogy úszik a lakás.. De végre bekerült a padlónk!
Nem szürke lett, ahogy eredetileg álmodtuk, hanem krémszínű (cement vs gipsz). Kezdhettünk gondolkozni, hogy milyen felületkezelést kapjon. Maradjon így? Legyen fekete? Fehér? Nemsokára ez is kiderül.
A festőket viszont a csúszások miatt halasztanunk kellett. Itt kezdődött a pici csúszásokkal induló, de heteket eredményező csúszások sorozata...
--- 2011.11.(14)15-16. ---

5 megjegyzés:

 1. Szia!

  Nagyon tetszik ez a gipszesztrich padló. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen vastagságban kellett felhordani (fa födémünk van, így nálunk minden centi számít, nem mindegy a súly), melyik gyártó milyen termékét használtátok, illetve azóta milyen tapasztalataitok vannak?

  Válaszod előre is köszönöm:
  K. Zsófi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Zsófi!

   2,5-3cm a legkisebb vastagság ebből az anyagból. Az alá nem szabad menni. Mi azért választottuk, mert önterülő, elvileg hibátlan, vízszintes padló lesz.
   A göröngy bejegyzésből láthatod, hogy gyakorlatilag el lehet rontani :) A felületét és a színét azóta is szeretjük, a vastagságával kell ügyesen bánni, mert ha vékony akkor eltörhet, ha vastag, akkor nehez jön át a padlófűtés.
   Szerintem minden gyártónál van estrich, mi Baumittal öntöttük.

   Törlés
  2. Köszönöm szépen!
   Zsófi

   Törlés
  3. Szia pghome!
   Az esztrich padlót ti kezeltétek végül a lerakás után valamivel? Impregnálás (egyéb)? Nagyon köszönöm, ha válaszolsz és ismeretlenül is gratulálok az ikrekhez :-) Enikő

   Törlés
  4. Szia Enikő!
   Bocsánat a késői válaszért, de hátha még visszanézel és elolvasod...
   Igen, kapott felületkezelést - több réteg betonlakkot. Így szép fényes és nem issza be a nedvességet, legyen az felmosás vagy kiömlött leves.. Mondjuk vörösbort még nem öntöttünk rá, arra kíváncsi lennék, hogy maradna-e folt.. :)
   Köszi a gratulációt! :)

   Törlés