2011. október 20., csütörtök

sitthordás

Nem láttam együtt nagy kupacban az összes sittet ami a lakásból lekerült, de nem lehetett kevés... Többször kellett bíztatnom P-ot, hogy kérjünk segítséget a barátainktól az olyan dolgokban, amiben bárki részt tud venni, nem kell hozzá különleges szaktudás. Biztos van akinek ez könnyen megy és mi is gyakran (sokszor könnyelműen) felajánljuk, hogy persze segítünk bármiben.. De mikor ténylegesen segítségre van szükség, nehéz szólni, úgymond "kihasználni" valakit, pedig a közös munka szuper érzés és legtöbbször szórakoztató is.
A munka oroszlánrészét így is P. végezte, mikor 2 emelet magasságból lehordta a zsákokat apránként, napokon keresztül. Néha volt segítsége (köszi SzT!), de próbálta önmaga megoldani.
De aztán eljött az idő, mikor konténert béreltünk és a barátaink korábbi felajánlásait úgy gondoltuk igénybe vesszük.
Nem is olyan egyszerű egyébként összeszervezni egy ilyen egyszerűnek tűnő akciót. A bérlés tiszta sor: felhívod, fizetsz, jön és lerakja a konténert. Na de hova? A belvárosban nem is olyan könnyű szabad parkolóhelyet találni, nem hogy egy nagyobbat.. Persze az önkormányzat a területfoglalásért is szép kis összeget elkér, de ez nem jár helybiztosítással. És amint feltűnik egy sittes konténer az utcában, a szemfülesebb szomszédok előszeretettel pakolnak bele ezt-azt - aminek az elszállítása megintcsak plusz költségekkel jár.
Hála Istennek ezek a kisebb problémák megint (mint eddig mindig) simán megoldódtak. Lett üres hely a ház előtt, a srácok jöttek segíteni, nem pakolt bele senki semmi oda nem való dolgot a konténerbe és 2 óra alatt el is gurult a rengeteg sitt a lakásunkból.
Ezúton is hálás köszönet a srácoknak, akik ott voltak! A korán kelésért, a gyors munkáért és a jó hangulatért!
Ez már valami begyakorolt szállítási módszer az ilyen iszonyú nehéz zsákokhoz. És nem nagyon tudtam ezeket megmozdítani se, bármilyen kis könnyűnek tűnik is..
Hőseink.
Egy kis megérdemelt frissítő reggelire.
Menetközben a gépész megkezdte a munkát a lakásban, az alábbi képen a konyha vízvezetéke látható! Juhuuu!!
--- 2011.09.28. ---

3 megjegyzés: