2011. október 10., hétfő

fáradtság

Az utóbbi években az ősz, még pontosabban a szeptember volt az a hónap, mikor elutaztunk valahová. Ekkor van a házassági évfordulónk, az idő ekkor a legkellemesebb, lecseng az esküvői fotó szezon és ekkor szedjük magunkat és veszünk két repülőjegyet. Idén volt az első olyan szeptemberünk, hogy itthon töltöttük a vénasszonyok nyarát, Budapesten élveztük végig az év legszebb napjait. Rengeteget bringáztunk, napoztunk, élveztük a meleget és nekiláttunk a lakásunk szétszedésének. Nagyon jó hónap volt minden nehézségével együtt. És akkor most beköszöntött a morcos és hideg igazi ősz és mi baromi fáradtak vagyunk... P. minden nap megteszi az albérlet és a lakás közti utat bringával (naponta van, hogy többször), ami önmagában sima ügy, de a kemény fizikai munkától estére hulla fáradt. A kezei sebesek (ja, van amúgy kesztyű), a haja minden áldott este full keményen poros, a nadrágjából ma percegig ráztam ki a szürkeséget és már nem sok ereje van leülni a laptop elé legjobb árakat kinézni az ilyen-olyan vezetékekre. Valahogy nekem is jobban elhúzódik ez az esküvői szezon mint szokott, és a fényképezőgépem is a halálán van..
Szóval ezért halnak be a lakásfelújításos blogok, mert az ember baromira el tud fáradni és sokkal fontosabb lesz maga a lakás és az azzal járó munka, mint folyamatosan dokumentálni a folyamatot. Persze ettől még gyűlnek a fotók, az élmények és felkerülnek majd ide is, de addig is egy kis emlék a tavalyi gondtalan nyaralásunkról.
Hát nem tudom, jó volt, szép volt és nem hagynám ki ma sem, de hogy végre van saját lakásunk, nem is akármilyen, nem is akárhol és nem is akárhogy alakul, az felér nem egy nyaralással.
--- 2010. szeptember ---

1 megjegyzés: