2011. szeptember 30., péntek

tapétaszaggatás és évforduló

Valami hihetetlen szeptemberünk volt idén, nem is emlékszem mikor volt ennyire szuper az idő és gyönyörű minden körülöttünk.. Végig lehetett bringázni, nem is volt nagyon esős vagy viharos nap, és ilyen eget lehetett látni aznap, ahogy tekertem a lakásunk felé a Dunaparton.
A kályhának hűlt helye volt, néhány sittes zsák tanuskodott arról, hogy ott bizony állt valami azelőtt.. Nem is tudtam, hogy a padlón ennyire nem látszik egy kályha?! Mondjuk nem tudom mit gondoltam, hogy ott hova kellene bárminek is futnia, vagy hogy van valami alapozásféleség alatta?!
P. a nap egy részét azzal múlatta, hogy leszaggatta a tapétát a jövendőbeli étkezőnk faláról. Némi kis loftos hatása lett így a helyiségnek és a lilás alsó réteg meg a foltok kifejezetten jól néztek ki és egy pillanatra, de csak egy egészen rövid pillanatra elgondolkoztunk, hogy így is hagyhatnánk?!
Megkezdődtek a kőműves munkálatok is, a fürdő és a WC közötti falat már kiszedték - ha jól gondolom ez a téglakupac onnan származik, amit aztán a régi konyhába építünk be, hogy egy alkóvot és egy gardróbszobát alakítsunk ki a helyén. Igen, ezzel a tervvel sokakkal tudnánk vitatkozni..
Az ajtókat is átrendezzük az előszobában, hogy a helyiségek legoptimálisabban lehessenek használhatóak, illetve valami egységes és szimmetrikus képet nyújtsanak az előszobából nézve. Egyik ajtót sem cseréljük le újra, mind más egy picit, de mégis a régi hangulata, bája sokkal, hihetetlenül sokkal többet jelent és jobban néz ki, mint bármilyen ma kapható ajtó.
Na és mivel pont aznap volt az 5 éves házassági évfordulónk, néhány kitartós közös képet is lőttünk. Már annyira kezd porosodni minden, hogy nem szívesen teszem le a gépet sehova. És ez még lesz sokkal rosszabb. Egy állványt kellene átvinni mert ez így elég viccesen néz ki..
--- 2011.09.09. ---

1 megjegyzés:

  1. Kedves J. és P.! Ezt a precizitást, amit a képeken látok, huhuuuuu sorbarakott zsákok a kályha helyén, élére állított téglák. Hmmmm én nem vitatkozom ;-) ámulok és bámulok... eddig még csak mérnöki precizitást láttam, már nagyon várom a művészi oldalt is :)

    VálaszTörlés