2011. augusztus 7., vasárnap

teljes tulajdon

Emelt összegű foglalóban állapodtunk meg, hogy a közüzemek és a kköltség tartozások is kiegyenlítésre kerüljenek. A megállapodásban a szerződés és kifizetés között hagytunk az elmaradt közüzemek kifizetésére és a kiköltözésre egy hónapot. Az egy hónap tervezgetéssel telt. Gyorsan elszálltak a hetek de a bútorok, a tartozások pár nappal a közelgő kifizetés előtt még ugyanúgy megvoltak.
Egy tavasszal lefoglalt 3 napos nyaralásunkra készültünk Szigligetre, mikor a naptárban lapozva észrevettük, hogy a teljes vételár kifizetése és nyaralás egy napra de 200km-re esik egymástól. Gyors telefonálást követően át tudtuk tenni a nyaralást, még nem foglalták le az előttünk lévő időszakot. Nagyon jó időnk volt, bár kicsit aggódtunk a vétel miatt...
Telefonon tartottuk a kapcsolatot az eladóval és kiköltözés közben derült ki, hogy "jobb helyre" költötte a foglaló összegét, és a tehermentesítést a soron következő kifizetésünkből rendezné majd csak. Hiába kötött a szerződés, megint tanácstalanul ültünk, hogy mi lesz ebből a kiút? Nem akartuk többször megfinanszírozni ugyanazt, ezért visszadobtuk a labdát, hogy a tehermentesítést ne mi teljesítsük. Visszajöttünk a nyaralásból és nem tudtuk mi fog másnap várni minket a kifizetéskor. Este levelezés ügyvéddel, eladóval, és végül megegyeztünk a másnapi forgatókönyvben. Reggel kötelezettségek teljesítésével kezdtük: szemrevételezni a kiköltöztetett lakást, óraállások ellenőrzése, és irány a bank. Végül csak mi fizettük ki a tartozásokat, de nem volt nagy gond, először a társasháznak utaltuk át az eladó hátralékát, majd a kifizetett összeggel csökkentett pénz vándorolt át az eladó úr számlájára... Nem volt nagy ügy, sebtében megírtuk még a "Jegyzőkönyv birtokbaadásról" nevezetű írományt, amit aztán minden közüzem átírásánál el is kértek, és miénk volt a lakás.
--- 2011.06.30. ---

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése